Iterio AB blir del av Multiconsult-gruppen

PressmeddelandeMar 07, 2017

Dela med någon

Dela i sociala medier

Konsultföretaget Iterio AB blir från och med 7 mars en del av norska Multiconsult ASA. Uppköpet är en del i Multiconsults långsiktiga satsning på den svenska marknaden.

Iterio AB är konsulter inom samhällsplanering och -byggande, med bland annat Trafikverket och några av Sveriges största kommuner som kunder.
- Vi är övertygade om att Multiconsult blir en trygg och bra industriell ägare. De är ett av de starkaste företagen i sin bransch, med en lång och robust historia i Norge. Vi ser nu fram emot en gemensam framtid in mot den svenska marknaden, där vi tillsammans ska vidareutveckla Multiconsults skandinaviska satsning. Uppköpet ger Iterio ökad finansiell styrka och långsiktig stabilitet. Samtidigt får vi möjlighet att erbjuda ett bredare tjänsteutbud ut mot våra kunder
säger Jonas Jonsson, verkställande direktör på Iterio AB.

Naturlig utvidgning i skandinavisk satsning
Sedan tidigare har Multiconsult-gruppen närvaro i Sverige genom LINK arkitektur. Multiconsult är därmed på god väg i sin satsning att bli en skandinavisk koncern med ett internationellt nedslagsområde.
- Vi är stolta över att kunna hälsa Iterio AB välkommen in i Multiconsult-gruppen. Med sammanfallande värdesyn och företagskultur blir de en naturlig utvidgning av vår skandinaviska satsning. De har tung och värdefull kompetens inom geoteknik, miljö och trafik och har upparbetat en solid marknadsposition som vi ser fram emot att bygga vidare
säger Øyvind Holtedahl, Koncernchef för Marknad, Strategi och Innovation på Multiconsult.

Om Iterio AB
Iterio är konsulter inom samhällsplanering och -byggande och arbetar huvudsakligen med projektledning, projekteringsledning och datakoordinering. Deras teknikspecialister arbetar i alla skeden inom geoteknik, miljö och trafik. Bland kunderna återfinns svenska Trafikverket, Stockholms Stad samt kommuner, fastighetsbolag, entreprenörer och arkitekter. Iterio grundades 2011 och har i dag över 75 anställda med kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Om Multiconsult ASA
Multiconsult är ursprungligen ett norskt rådgivande ingenjörsföretag. Med rötter tillbaka till 1908 har företaget haft stark inverkan på Norges utveckling och ekonomiska tillväxt. Genom historien har Multiconsult vuxit till att bli en koncern som erbjuder rådgivning inom många områden; design, projektering, arkitektur, projektuppföljning, ledning, verifikation och kontroll – nationellt och internationellt.

Iterio är ett konsultföretag inom samhällsbyggnad och samhällsplanering. Tack vare lång erfarenhet och unika kunskaper kan företaget hjälpa dig med allt från projektledning, projekteringsledning, projektsamordning och datasamordning till IT-administration och ritnings- eller dokumenthantering.

När det gäller specialiserad teknikkompetens har Iterio några av landets främsta experter inom bland annat trafik, geoteknik och miljö.

Bifogade filer

Taggar

Relaterade nyheter