Iterio är med på (tunnelbane)tåget

PressmeddelandeOct 13, 2014

Dela med någon

Dela i sociala medier

Stockholm växer i rasande fart och tunnelbanan ska byggas ut med nästan två mil nya spår och nio nya stationer fördelade på fyra sträckningar. Iterios Magnus Ruuth har tagit hem uppdraget som projektingenjör inom Förvaltning för Utbyggd Tunnelbana (FUT).

Stockholm hör till de snabbast växande städerna i Europa och beräknas växa med ytterligare en halv miljon invånare till 2030; Nacka kommun planerar att bygga cirka 13 500 nya bostäder på västra Sicklaön och i Stockholms Söderort planeras runt 40 000 nya bostäder. Utöver det ska nära 2 000 bostäder byggas i Hammarby sjöstad och 900 på Södermalm. Allt i områden längs den nya tunnelbanan.

Projekt ”Nya tunnelbanan” – största satsningen på tunnelbanan i modern tid

Tunnelbanan är idag det mest använda färdmedlet i Stockholms kollektivtrafik med en mycket hög belastning under rusningstid. Projekt ”Nya tunnelbanan” ingår i 2013 års Stockholmsförhandling. Med nästan två mil nya spår och nio nya stationer fördelade på fyra sträckningar är projekt ”Nya tunnelbanan” den största satsningen på tunnelbanan i modern tid.

De nya tunnelbanesträckningarna:

  • Från Kungsträdgården till Nacka och från Sofia till Gullmarsplan/Söderort
  • Från Odenplan till Arenastaden via Hagastaden
  • Från Akalla till Barkarby station

Byggstarten beräknas till 2016 och omkring år 2025 ska tunnelbanan rulla till och från Nacka, Barkarby och Arenastaden.

Iterio stöttar delprojekt Akalla-Barkaby

I projektet kommer Iterios Magnus Ruuth att stötta delprojektet med utbyggnad av nya tunnelbanan från Akalla till Barkaby station. ”Det känns väldigt roligt att få vara en del i uppdraget. Det är ett omfattande och komplext projekt som känns både inspirerande och utmanande”, säger Magnus Ruuth, chef Iterio Projektstöd Stockholm.

Läs mer om projektet på sll.se

Iterio är ett konsultföretag inom samhällsbyggnad och samhällsplanering. Tack vare lång erfarenhet och unika kunskaper kan företaget hjälpa dig med allt från projektledning, projekteringsledning, projektsamordning och datasamordning till IT-administration och ritnings- eller dokumenthantering.

När det gäller specialiserad teknikkompetens har Iterio några av landets främsta experter inom bland annat trafik, geoteknik och miljö.

Bifogade filer

Taggar

Relaterade nyheter