Iterio breddar verksamheten – förvärvar konsultföretaget Helm

PressmeddelandeDec 05, 2023

Dela med någon

Dela i sociala medier

Iterio förvärvar konsultföretaget Helm, som erbjuder tjänster inom bygg, anläggning och installation.

–Sammanslagningen gör att vi breddar vår kompetens inom projektstöd och kan utveckla ett helt nytt affärsområde inom vatten och ledningssamordning, säger Jonas Jonsson, VD på Iterio.

Helm består av bolagen Helm Project och Helm Connect, där Helm Project erbjuder kvalificerat projektstöd, som projekt- bygg- och projekteringsledare åt offentliga och privata kunder. Helm Connect specialiserar sig på ledningssamordning, ett teknikområde inom stadsbyggnad som handlar om att planera, samordna och förstå ledningsslagens behov och möjligheter att anpassa sig till stadsutformningen.

Iterio har de senaste åren haft som uttalat mål att utveckla verksamheten inom projektstöd och att bygga ett helt nytt affärsområde inom vatten, som ledningssamordning kommer att vara en viktig del av. Genom förvärvet av Helm får Iterio tillgång till expertkunskaper inom växande områden

Jonas Jonsson, VD och Gunilla Brogren, Regionchef, Iterio.

–Vi är väldigt glada över att få gå samman med Helm och ser fram emot att integrera deras kompetens i vår verksamhet. Helm kompletterar oss på bästa möjliga sätt och förvärvet kommer att stärka vår position på marknaden och göra det möjligt för oss att erbjuda än mer omfattande och specialiserade tjänster till våra kunder, säger Gunilla Brogren, regionchef Stockholm på Iterio.

Michael Johansson, VD på Helm, ser fram emot att tillsammans med Iterio utveckla projektverksamheten med fler kunder och nya marknadsområden.

–Vi får fortsätta arbeta med det vi är bra på, men vi får samtidigt möjligheten att ta oss an nya utmaningar och uppdrag. Iterio har också en företagskultur som går bra ihop med vår, så det är en perfekt partner för oss.

Helm har 17 anställda i Stockholm som i och med förvärvet kommer att bli en del av Iterios Stockholmskontor.

– Som ledningssamordnare har vi många kontaktytor i projekten vilket gör att vi kan skapa merförsäljning för Iterio. Sammanslagningen ger även vår personal fler möjligheter till personlig utveckling eftersom Iterio erbjuder fler teknikområden, säger Joakim Magnusson, VD för Helm Connect.

Michael Johansson, VD, Helm Project och Joakim Magnusson, VD, Helm Connect.

Iterio är ett konsultföretag inom samhällsbyggnad och samhällsplanering. Tack vare lång erfarenhet och unika kunskaper kan företaget hjälpa dig med allt från projektledning, projekteringsledning, projektsamordning och datasamordning till IT-administration och ritnings- eller dokumenthantering.

När det gäller specialiserad teknikkompetens har Iterio några av landets främsta experter inom bland annat trafik, geoteknik och miljö.

Bifogade filer

Taggar

Relaterade nyheter