Trafikverket tilldelar Iterio nationellt ramavtal för digital projekthantering

PressmeddelandeDec 21, 2021

Dela med någon

Dela i sociala medier

Iterio är en av fyra leverantörer som tillsammans med Tyréns tilldelats ramavtal avseende digital projekthantering på två år med möjlig förlängning om 1+1 år.

Avtalet innebär att Iterio tillsammans med Tyréns kommer stötta Trafikverket med konsulttjänster inom Trafikverkets verksamhet för digital projekthantering. Detta innebär bland annat att vara samordnande specialist för datasamordning och informationssamordning samt specialist inom BIM, CAD och GIS.

─ Digitaliseringen går som en vind genom hela branschen och är en av nycklarna till hållbara infrastrukturprojekt. Det är väldigt glädjande att vi har fått Trafikverkets förtroende under en såpass föränderlig och utmanande tid. Vi ser fram emot att vara med på resan tillsammans med Sveriges största beställare av infrastruktur, säger Pär Hagberg, chef på Tyréns avdelning för Information, strategi och samordning.

─ Trafikverket är och förblir den största drivkraften för digitalisering i anläggningsbranschen och vi ser fram emot att få fortsätta bidra till den utvecklingen. Tyréns breda kompetens inom BIM, GIS och datasamordning tillsammans med vår nationella täckning ger goda förutsättningar för en framgångsrik resa, säger Johan Asplund, affärsområdeschef på Iterio.

Genom informationshållbarhet vill Iterio och Tyréns säkerställa att den värdefulla informationen som skapas i projekten verkligen kan återanvändas vid förvaltningen av Trafikverkets anläggningar. Detta kommer att innebära fullt fokus på innovation och nytänkande vilka kommer vara ledstjärnorna i samarbetet.

Kontakt:

Johan Asplund | Affärsområdeschef Digital Projekthantering | 072-593 3610 | johan.asplund@iterio.se
Jonas Jonsson | VD | 070-979 92 01 | jonas.jonsson@iterio.se

Iterio är ett konsultföretag inom samhällsbyggnad och samhällsplanering. Tack vare lång erfarenhet och unika kunskaper kan företaget hjälpa dig med allt från projektledning, projekteringsledning, projektsamordning och datasamordning till IT-administration och ritnings- eller dokumenthantering.

När det gäller specialiserad teknikkompetens har Iterio några av landets främsta experter inom bland annat trafik, geoteknik och miljö.

Bifogade filer

Taggar

Relaterade nyheter